• Deli Style

Mi sült ki a farmer overál és a gyöngyök találkozásából?

Updated: Apr 14, 2020

Sok olyan ruha lapul a szekrényemben, amik nem mai darabok. Ilyen a farmer kezeslábasom is. 

Valamelyik nap az egyik divatmagazin friss számát lapozgattam, majd az egyik oldalon épp az overálok aktualitását ecsetelték. Elégedett mosollyal bólogattam, mert ismét bizonyosságot nyert, hogy a divatban nincs sok új a nap alatt és csak idők kérdése, hogy valami ismét divatba jön. Bár én akkor is szerettem ezt az overált, amikor senkin sem láttam...na bumm!

Forrás

De annyira ne szaladjunk előre. Picit utánajártam ennek az egyszerű, ám nagyszerű ruhadarab életútjának. Az 1920-as és 30-as években egyre nagyobb népszerűségnek örvendett. A baloldaldi értelmiségiek vagy a Bauhaus mozgalom tagjai is előszeretettel viselték.

Ez a laza, minden díszítéstől mentes ruha a nemek közötti egyenlőség kialakulását is magában hordozta, ugyanis sok nő a világháború idején ilyen munkaruhát viselt. 

Aztán, ha egy nagyot ugrunk az időben, akkor elérkezünk oda, amikor az autóversenyzők és szerelők is overált hordtak.

Még tovább is boncolgathatnám a történetét, de most nem fogom. (Aki szeretne többet olvasni róla, az kattintson a 'forrás-ra'.)

A kényelmét nem is tudnám és nem is akarom vitatni. Akik már jártak nálam, tudják, hogy sokszor emlegetem az overált. Esetében nem kell azon gondolkodnotok mit mivel párosítsatok! 

Vannak nőiesebb fazonok is, amik magassarkúval elegánsak, de a motorozáshoz inkább a sportosabb irányt választottam. Ha hűvösebbre fordul az idő egy irha galléros bőrdszekit és egy most menő cowboy bokacsizmát el tudnék képzelni hozzá. 

Elveszve a részletekben nézzük meg, hogy még mit is lehet rajtam felfedezni.

Azt már megszokhattátok tőlem, hogy sosem nézek ki úgy, mint egy karácsonyfa. Inkább csak egy-egy kiegészítőt viselek.

Ehhez a sportosan laza szetthez pont annyit tudtam elképzelni, amennyi rajtam van! 

Mi fogott meg ebben a gyöngy karkötőben? Először a színkombináció: fekete-fehér-szürke...mennyire én vagyok!

Ugyanúgy, mint a ruháknál, a kiegészítőknél is fontos, hogy érezzétek, hogy passzol hozzátok, hogy örömmel fogjátok viselni. Második dolog a pici szív charm volt. Pont akkora, hogy nem zavar és megadja a karkötő báját. Ehhez stílusosan egy szíves cérna karkötőt is párosítottam. 

Azt a fontos információt pedig nem fogom magamban tartani, hogy ezeket a karkötőket a DLM ékszer oldaláról tudjátok beszerezni. Akkor sem kell pánikolni, ha ezek a színek nem állnak közel hozzátok. A szivárvány minden árnyalatából lehet válogatni. 

Ami különösen tetszik, hogy tematikus karkötők is vannak. A babaváró meglepetések szerintem minden kismama szívébe belopják magukat. A koszorúslány és lánybúcsús karkötőkkel pedig meg lehet pecsételni azt a felejthetetlen napot. Azt se feledjétek, hogy az unicornisokhoz sosem lehetünk elég idősek...szóval jó hír a rajongóknak, mert a csoda paciknak is van külön kollekciója. 

Amikor egy-egy magyar márkáról írok nem csak azt szeretem megosztani veletek, hogy mennyire tetszik az adott termék, hanem azt is fontosnak tartom, hogy a márka mögött álló személyt is megismerjétek. 

A DLM ékszer megálmodója Dalma, aki az ékszerek készítésére nem munkaként tekint, hanem ez a szenvedélye! 

Mellékesen megjegyzem, hogy emellett fagyikészítéssel is foglalkozik...huuu, ha tudná, hogy nem szeretem a fagyit..:))) viszont a karkötőit annál inkább!

Kezdetben a barátainak készített ékszereket, majd a bíznisz kinőtte magát és immár két éve, hogy kiforrott az a stílus, amit a legjobban magáénak érez.  Először szerelembe esik egy-egy különleges gyöngy láttán, majd megálmondja a karkötőket, amiknek az elkészítésében van két segítsége is. Folyamatosan inspirálódnak, követik az aktuális trendeket. Ha valakinek saját elképzelése van, azt is megvalósítják! 


Hogy a végén a címben feltett kérdésre is válaszoljak. Egy finom, ropogós és szerintem mindenki által könnyen fogyasztható összeállítást sütöttem ki, amiben bárki jól érezheti magát!

DLM ékszer Instagram és Facebook oldalai. 

Ha pedig kedvet kaptatok a vásárláshoz, azt ITT tehetitek meg. 


divat ékszer dlmékszer magyarbrand kiegészítő karkötő

7 views0 comments